Makrely na houbách
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 327 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 18 g
- Sodík 492 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 100 mg
- Draslík 227.5 mg
- Vláknina 2060 mg
- Vitamín A 2060 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očistíme žampiony a pokrájíme na tenké plátky. Omyjeme petrželku a jemně nasekáme. Oloupeme cibuli a šalotky, nasekáme. Ryby ostrým nožem otevřeme, vykucháme, vyjmeme z nich páteř, vykrájíme plátky. Osolíme a opepříme.
-
2
V pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje, osmažíme na něm po obou stranách plátky ryb, vyjmeme je z pánve a udržujeme teplé. Ve stejné pánvi osmažíme na zbývajícím oleji nasekanou cibuli, nasekané šalotky, oloupaný a mírně podrcený česnek. Stroužek česneku vyhodíme, přisypeme na plátky pokrájené žampiony a několik minut je na prudkém plameni smažíme. Přilijeme ocet, necháme ho zcela vyvařit. Připravenou směs rozdělíme na osmažené rybí plátky, posypeme vše nasekanou petrželkou a hotový pokrm podáváme horký na stůl.