Salát s tuňákem a vejcem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 296 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 15 g
- Sodík 542 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 66.7 mg
- Draslík 799.7 mg
- Vláknina 5522.5 mg
- Vitamín A 5522.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory uvaříme doměkka, scedíme, oloupeme, nakrájíme na tenké plátky.
-
2
Vejce uvaříme, necháme zchladnout, oloupeme, pokrájíme na plátky, každý plátek rozpůlíme. Olivový olej rozšleháme s octem, dle chuti opepříme a osolíme. Část zálivky nalijeme na dno salátové mísy.
-
3
Polovinu plátků brambor rozložíme do mísy, osolíme a navršíme polovinou tuňáka, vejce a šalotku. Přelijeme částí zálivky. Stejným způsobem vytvoříme další vrstvu a přelijeme zbytkem zálivky.
-
4
Salát ozdobíme rajčaty a petrželkou, překryjeme fólií a necháme 2 hodiny odležet na chladném místě.