Salát s tuňákem a vejcem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Brambory
  • 120 g Tuňák v oleji
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 30 g Petržel - nať
  • 45 ml Olej olivový
  • 25 ml Ocet vinný
  • 1 ks Rajčata
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Šalotka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 296 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 542 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 66.7 mg
  • Draslík 799.7 mg
  • Vláknina 5522.5 mg
  • Vitamín A 5522.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvaříme doměkka, scedíme, oloupeme, nakrájíme na tenké plátky.

  • 2

    Vejce uvaříme, necháme zchladnout, oloupeme, pokrájíme na plátky, každý plátek rozpůlíme. Olivový olej rozšleháme s octem, dle chuti opepříme a osolíme. Část zálivky nalijeme na dno salátové mísy.

  • 3

    Polovinu plátků brambor rozložíme do mísy, osolíme a navršíme polovinou tuňáka, vejce a šalotku. Přelijeme částí zálivky. Stejným způsobem vytvoříme další vrstvu a přelijeme zbytkem zálivky.

  • 4

    Salát ozdobíme rajčaty a petrželkou, překryjeme fólií a necháme 2 hodiny odležet na chladném místě.

Komentáře k receptu