Mořský vlk s čočkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 656 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 25 g
- Sodík 824 mg
- Bílkoviny 77 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 172.5 mg
- Draslík 1750.8 mg
- Vláknina 27088.2 mg
- Vitamín A 27088.2 mg
- Vitamín B6 1.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.6 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Necháme bobtnat čočku 12 hodin a s oloupaným stroužkem česneku a bobkovým listem ji uvaříme.
-
2
Mezitím vykucháme rybu, vykrájíme z ní plátky, omyjeme je, osušíme a pokrájíme na kousky. Ve vařící vodě spaříme rajčata, scedíme je, oloupeme, zbavíme semínek, dáme je okapat do cedníku a pak je hrubě nasekáme.
-
3
Oloupeme cibuli a zbývající stroužek česneku, omyjeme je, cibuli pokrájíme a stroužek česneku lehce podrtíme. Omyjeme petrželku, osušíme ji a jemně nasekáme. V pánvi rozehřejeme 4 lžíce oleje, přidáme pokrájené rybí maso a na prudkém plameni je za častého míchání po všech stranách osmažíme mírně do zlatova. Osolíme ho a opepříme, vyjmeme z pánve a dáme stranou.
-
4
Do stejné pánve nalijeme zbývající olej a osmažíme na něm pokrájenou cibuli a stroužek česneku, aniž bychom je nechali zbarvit. Vmícháme kari koření, přidáme nasekaná rajčata, osolíme je a opepříme čerstvě mletým pepřem a za občasného zamíchání je podusíme 5 minut. Přidáme scezenou čočku, naběračku vody a podusíme vše dalších 10 minut, pak přidáme rybí maso, které jsme měli stranou, a prohřejeme je. Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou a horký podáváme.