Chobotnice s paprikou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 342 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 15 g
- Sodík 1067 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 120 mg
- Draslík 1114.5 mg
- Vláknina 3490 mg
- Vitamín A 3490 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0.1 mg
- Vitamín C 53.3 mg
- Vitamín E 3.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Chapadlo omyjeme a vaříme ho na středním plameni asi 1 hodinu v osolené vodě. Scedíme ho, stáhneme kůži a pokrájíme ho na kousky. Ve vařící vodě spaříme rajčata, oloupeme, zbavíme semínek, dáme je okapat do cedníku a pak je hrubě nasekáme. Z papriky vykrojíme jádřinec, odstraníme vnitřní bílou dužinu a pokrájíme na kousky.
-
2
Oloupeme cibuli a stroužek česneku, omyjeme je a nasekáme. Omyjeme petrželku, osušíme a nasekáme.
-
3
Do pánve dáme olej a osmažíme na něm nasekaný česnek, nasekanou cibuli a část nasekané petrželky, aniž bychom nechali česnek a cibuli zbarvit. Přidáme pokrájenou papriku, dusíme ji za občasného zamíchání na mírném plameni 5-6 minut.
-
4
Přidáme nasekaná rajčata, špetku soli a pepře, dusíme omáčku asi 5 minut, přidáme pokrájené chapadlo a dusíme vše za občasného zamíchání dalších 30 minut. Hotový pokrm posypeme zbytkem nasekané petrželky a horký podáváme.