Ruský salát s tuňákem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Brambory
  • 120 g Hrášek
  • 120 g Mrkev kořen
  • 200 g Tuňák v oleji
  • 30 g Petržel - nať
  • 30 g Kopr čerstvý
  • 120 g Fazolové lusky zelené
  • 120 g Majonéza
  • 20 g Kapary
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 7 ks Okurky nakládané
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Česnek
  • 8 ks Olivy černé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 848 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 128 g
  • Sodík 9920 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 56 g
  • Cholesterol 131.7 mg
  • Draslík 1038 mg
  • Vláknina 44488.5 mg
  • Vitamín A 44488.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 58.6 mg
  • Vitamín E 4.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme, necháme zchladnout ve studené vodě a oloupeme.

  • 2

    Brambory uvaříme doměkka, přisypeme fazolky nakrájené na kousky dlouhé 2,5 cm a hrášek, vaříme cca 2 minuty. Scedíme, zchladíme pod tekoucí vodou, necháme zchladnout. Zeleninu předáme do mísy.

  • 3

    Přidáme mrkev nakrájenou na nudličky a tuňáka. Vše promícháme. Salát upravíme na servírovací mísu.

  • 4

    Do majonézy vmícháme citronovou šťávu a česnek. Osolíme a opepříme. Zálivkou přelejeme salát.

  • 5

    Na salát poklademe okurky, olivy a kapary. Posypeme posekanou petrželkou a koprem. Vejce rozkrojíme na osminky a poklademe na salát. Ozdobíme snítkem kopru a podáváme při pokojové teplotě.

Komentáře k receptu