Grilované žampiony s ostřejší zálivkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 385 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 16 g
- Sodík 258 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 4010.8 mg
- Vláknina 25383.8 mg
- Vitamín A 25383.8 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné, omyté a osušené žampiony klademe na rošt a grilujeme na elektrickém grilu rozehřátém na 220 °C asi 4 minuty z každé strany. Žampiony by přitom měly pustit šťávu.
-
2
Na zálivku nejprve vylisujeme šťávu z poloviny citronu. Pak prolisujeme česnek a na jemno nasekáme feferonku zbavenou semínek. Česnek i feferonku vmícháme do citronové šťávy.
-
3
Čerstvou bazalku nasekáme na jemno a přidáme do zálivky. Nakonec vmícháme olivový olej a dochutíme solí a pepřem.
-
4
Grilované žampiony necháme v zálivce uležet asi 20 minut a poté podáváme.