Grilované žampiony s ostřejší zálivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 20 ks Žampiony čerstvé
  • 1 ks Feferony
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 7 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 385 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 258 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 4010.8 mg
  • Vláknina 25383.8 mg
  • Vitamín A 25383.8 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné, omyté a osušené žampiony klademe na rošt a grilujeme na elektrickém grilu rozehřátém na 220 °C asi 4 minuty z každé strany. Žampiony by přitom měly pustit šťávu.

  • 2

    Na zálivku nejprve vylisujeme šťávu z poloviny citronu. Pak prolisujeme česnek a na jemno nasekáme feferonku zbavenou semínek. Česnek i feferonku vmícháme do citronové šťávy.

  • 3

    Čerstvou bazalku nasekáme na jemno a přidáme do zálivky. Nakonec vmícháme olivový olej a dochutíme solí a pepřem.

  • 4

    Grilované žampiony necháme v zálivce uležet asi 20 minut a poté podáváme.

Komentáře k receptu