Jeseter a olihně na pánvi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 390 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 28 g
- Sodík 571 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 219.8 mg
- Draslík 684.2 mg
- Vláknina 8397.5 mg
- Vitamín A 8397.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.1 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybí maso omyjeme, osušíme a pokrájíme na kousky. Olihně vykucháme, stáhneme kůže, omyjeme a odřízneme chapadélka. Oloupeme cibuli, omyjeme a nasekáme. Omyjeme petrželku a fenykl, osušíme a odděleně nasekáme.
-
2
Do pánve nalijeme olej, přidáme nasekanou cibuli a pálivou papričku a oboje osmažíme. Přidáme olihně, pár minut smažíme na prudkém ohni a obracíme. Pak přidáme pokrájené rybí maso a vše smažíme.
-
3
Přidáme sůl a čerstvě mletý pepř, přisypeme trochu nasekané petrželky a fenyklu, vše zalijeme bílým vínem a necháme na prudkém ohni vyvařit. Stáhneme plamen a dusíme za občasného zamíchání na středním plameni ještě 5 minut.
-
4
Stáhneme pánev z ohně, přemístíme hotový pokrm na servírovací mísu, posypeme zbývající nasekanou petrželkou a fenyklem a horký podáváme na stůl.