Jeseter a olihně na pánvi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Jeseter ruský
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 40 g Petržel - nať
  • 30 g Fenykl obecný
  • 300 g Olihně
  • 80 ml Olej olivový
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Chilli paprička
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 390 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 571 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 219.8 mg
  • Draslík 684.2 mg
  • Vláknina 8397.5 mg
  • Vitamín A 8397.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.1 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybí maso omyjeme, osušíme a pokrájíme na kousky. Olihně vykucháme, stáhneme kůže, omyjeme a odřízneme chapadélka. Oloupeme cibuli, omyjeme a nasekáme. Omyjeme petrželku a fenykl, osušíme a odděleně nasekáme.

  • 2

    Do pánve nalijeme olej, přidáme nasekanou cibuli a pálivou papričku a oboje osmažíme. Přidáme olihně, pár minut smažíme na prudkém ohni a obracíme. Pak přidáme pokrájené rybí maso a vše smažíme.

  • 3

    Přidáme sůl a čerstvě mletý pepř, přisypeme trochu nasekané petrželky a fenyklu, vše zalijeme bílým vínem a necháme na prudkém ohni vyvařit. Stáhneme plamen a dusíme za občasného zamíchání na středním plameni ještě 5 minut.

  • 4

    Stáhneme pánev z ohně, přemístíme hotový pokrm na servírovací mísu, posypeme zbývající nasekanou petrželkou a fenyklem a horký podáváme na stůl.

Komentáře k receptu