Sépie s rajčatovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 389 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 22 g
- Sodík 1583 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 168 mg
- Draslík 1772.6 mg
- Vláknina 10805 mg
- Vitamín A 10805 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 108.5 mg
- Vitamín E 5.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme a nasekáme petrželku. Oloupeme stroužek česneku a nasekáme. Očistíme sépie, odstraníme oči a zobáčky a vykucháme.Sépie vložíme se stroužkem česneku, papričkou, polovinou petrželky a olejem do pánve a pár minut na mírném plameni smažíme. Osolíme a zalijeme vínem. Víno necháme vyvařit. Přidáme sítem protlačená rajčata, osolíme a za častého míchání rajčata 15 minut podusíme.
-
2
Očistíme listy mangoldu, omyjeme a povaříme ve velkém hrnci s osolenou vodou. Scedíme, hrubě nasekáme a smažíme 2 minuty v pánvi na oleji s jedním oloupaným a lehce rozdrceným stroužkem česneku. Česnek vyhodíme a nasekané listy mangoldu přidáme k sépiím. Na mírném ohni za častého míchání vše ještě 5 minut podusíme. Oloupeme zbývající stroužky česneku a nasekáme. Než stáhneme hotový pokrm ze sporáku, posypeme ho nasekaným česnekem a zbývající petrželkou.