Jehněčí zapékané s lilkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 577 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 54 g
- Sodík 277 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 164.6 mg
- Draslík 847.4 mg
- Vláknina 19198 mg
- Vitamín A 19198 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.1 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté lilky podélně rozpůlíme, vykrojíme lilkovou dužninu a nakrájíme nadrobno.
-
2
Mleté jehněčí maso smícháme s lilkovou dužninou. Cibuli a česnek nasekáme najemno a přimícháme ke směsi. Hmotu ochutíme skořicí, solí, pepřem a sekanou petrželovou natí a nakonec vmícháme vejce.
-
3
Připravenou směsí plníme vydlabané lilky.
-
4
Troubu si předehřejeme na 200°C, plněné lilky překryjeme alobalem a dáme péct na rozehřátý olej v zapékací misce. Po 30 minutách zapékání odstraníme alobal a pečeme ještě asi 15 minut, dokud náplň nezhnědne.