Jehněčí zapékané s lilkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 230 g Jehněčí maso mleté
  • 130 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Lilek
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 577 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 277 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 164.6 mg
  • Draslík 847.4 mg
  • Vláknina 19198 mg
  • Vitamín A 19198 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.1 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté lilky podélně rozpůlíme, vykrojíme lilkovou dužninu a nakrájíme nadrobno.

  • 2

    Mleté jehněčí maso smícháme s lilkovou dužninou. Cibuli a česnek nasekáme najemno a přimícháme ke směsi. Hmotu ochutíme skořicí, solí, pepřem a sekanou petrželovou natí a nakonec vmícháme vejce.

  • 3

    Připravenou směsí plníme vydlabané lilky.

  • 4

    Troubu si předehřejeme na 200°C, plněné lilky překryjeme alobalem a dáme péct na rozehřátý olej v zapékací misce. Po 30 minutách zapékání odstraníme alobal a pečeme ještě asi 15 minut, dokud náplň nezhnědne.

Komentáře k receptu