Rýžový nákyp s kokosovým mlékem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 90 g Rýže loupaná
  • 60 g Cukr krupice
  • 300 ml Mléko polotučné
  • 600 ml Mléko kokosové
  • 1 ks Limetka
  • 1 špetka Badyán
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 517 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 22 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 13.5 mg
  • Draslík 366.8 mg
  • Vláknina 2310 mg
  • Vitamín A 2310 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Propláchnutou kulatou rýži promícháme s kokosovým mlékem, mlékem, proužkem limetkové kůry a cukrem.

  • 2

    Směs nalijeme do máslem vymazané zapékací mísy a navrch položíme máslo nakrájené na kostičky. Vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme asi 30 minut.

  • 3

    Mísu vyjmeme z trouby a odstraníme limetkovou kůru. Směs promícháme, přidáme badyán, vrátíme do trouby a pečeme 1-2 hodiny do vstřebání tekutiny.

  • 4

    Nákyp podáváme teplý i studený.

Komentáře k receptu