Okoun na rozmarýnu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 200 g Rajčata
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 30 g Petržel - nať
  • 200 g Chléb toastový
  • 500 g Okoun - filety
  • 20 g Rozmarýn čerstvý
  • 5.6 ml Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 386 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 797 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 15 mg
  • Draslík 340.4 mg
  • Vláknina 8602.5 mg
  • Vitamín A 8602.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Petrželku a rozmarýn omyjeme a odděleně nasekáme. Z chleba odkrojíme kůrky a střídu rozmixujeme. Dáme ji do hlubokého talíře s rozmarýnem. V pánvi rozehřejeme máslo, asi polovinu ho přemístíme do hlubokého talíře a ve směsi obalíme plátky rybího masa. Osmažíme je na zbývajícím másle v pánvi a děrovanou kuchyňskou lopatkou je obracíme.

  • 2

    Ve vařící vodě spaříme 30 vteřin rajčata, scedíme je a vychladíme ve vodě s ledem. Znovu je scedíme, oloupeme, odstraníme semínka, pokrájíme je na kolečka, chviličku je smažíme na oleji a osolíme je a opepříme. Plátky rybího masa rozdělíme na jednotlivé talíře, posypeme je petrželkou a ozdobíme pokrájenými rajčaty.

Komentáře k receptu