Okoun na rozmarýnu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 386 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 15 g
- Sodík 797 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 15 mg
- Draslík 340.4 mg
- Vláknina 8602.5 mg
- Vitamín A 8602.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Petrželku a rozmarýn omyjeme a odděleně nasekáme. Z chleba odkrojíme kůrky a střídu rozmixujeme. Dáme ji do hlubokého talíře s rozmarýnem. V pánvi rozehřejeme máslo, asi polovinu ho přemístíme do hlubokého talíře a ve směsi obalíme plátky rybího masa. Osmažíme je na zbývajícím másle v pánvi a děrovanou kuchyňskou lopatkou je obracíme.
-
2
Ve vařící vodě spaříme 30 vteřin rajčata, scedíme je a vychladíme ve vodě s ledem. Znovu je scedíme, oloupeme, odstraníme semínka, pokrájíme je na kolečka, chviličku je smažíme na oleji a osolíme je a opepříme. Plátky rybího masa rozdělíme na jednotlivé talíře, posypeme je petrželkou a ozdobíme pokrájenými rajčaty.