Olihně s bramborami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 399 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 16 g
- Sodík 605 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 466 mg
- Draslík 1394.5 mg
- Vláknina 10670 mg
- Vitamín A 10670 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 57.4 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme brambory, pomocí vhodného nástroje okrájíme polovinu na úhledné kuličky a uvaříme je v páře do měkka. Druhou polovinu brambor nasypeme do hrnce, zalijeme je studenou vodou, osolíme ji a uvedeme do varu.
-
2
V jiném hrnci s vařící vodou spaříme rajčátka, oloupeme, zbavíme semínek a nasekáme. Omyjeme a nasekáme petrželku.
-
3
Oloupeme stroužek česneku vhodíme s papričkou do pánve se 3 lžícemi oleje a oboje osmažíme. Přisypeme dobře omyté a osušené kroužky olihní, osmažíme je, pak je vyjmeme a udržuje teplé. Do stejné pánve nasypeme nasekaná rajčátka, osolíme je, přidáme špetku čerstvě mletého pepře a za občasného zamíchání je asi 5 minut dusíme. Pak přidáme kroužky olihní a dusíme je na mírném plameni 10 minut.
-
4
Jakmile jsou brambory uvařené, scedíme je, propasírujeme sítem a přemístíme je do mísy. Přidáme k nim zbývající olej a nasekanou petrželku. Kaši dáme na servírovací mísu, na ni kroužky olihní s omáčkou, do středu brambory okrájené na kuličky a uvařené v páře a hotový pokrm podáváme.