Pstruh nakyselo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 1200 g Pstruh
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 10 g Petržel - nať
  • 8 g Jalovec
  • 10 g Šalvěj čerstvá
  • 10 g Tymián čerstvý
  • 200 ml Víno bílé
  • 200 ml Ocet vinný
  • 2 ks Bobkový list
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 554 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 646 mg
  • Bílkoviny 63 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 180 mg
  • Draslík 1199 mg
  • Vláknina 3719 mg
  • Vitamín A 3719 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pstruhy vykucháme, promyjeme, vložíme do velké pánve s rozpáleným máslem, tymiánem, šalvěji, solí a pepřem a osmažíme je. Občas je děrovanou kuchyňskou lopatkou obratíme.

  • 2

    Omyjeme a nasekenou petrželku, v hrnci povaříme několik minut ocet s vínem, bobulemi jalovce, omytými a utěrkou osušenými bobkovými listy a nasekanou petrželkou.

  • 3

    Přemístíme osmažené pstruhy na oválnou servírovací mísu, přelijeme je svařenou směsí z hrnce, mísu přikryjeme a položíme ji na 24 hodin na chladné místo, ale nikoli do ledničky.

Komentáře k receptu