Pstruh nakyselo
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 554 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 25 g
- Sodík 646 mg
- Bílkoviny 63 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 180 mg
- Draslík 1199 mg
- Vláknina 3719 mg
- Vitamín A 3719 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.1 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pstruhy vykucháme, promyjeme, vložíme do velké pánve s rozpáleným máslem, tymiánem, šalvěji, solí a pepřem a osmažíme je. Občas je děrovanou kuchyňskou lopatkou obratíme.
-
2
Omyjeme a nasekenou petrželku, v hrnci povaříme několik minut ocet s vínem, bobulemi jalovce, omytými a utěrkou osušenými bobkovými listy a nasekanou petrželkou.
-
3
Přemístíme osmažené pstruhy na oválnou servírovací mísu, přelijeme je svařenou směsí z hrnce, mísu přikryjeme a položíme ji na 24 hodin na chladné místo, ale nikoli do ledničky.