Pražma s mandlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 563 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 16 g
- Sodík 738 mg
- Bílkoviny 65 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 201 mg
- Draslík 1541.8 mg
- Vláknina 10978.2 mg
- Vitamín A 10978.2 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.7 mg
- Vitamín E 6.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hrozinky vhodíme na 15 minut bobtnat do vlažné vody. Oškrábeme z ryby šupiny, vykucháme ji, promyjeme, uřízneme hlavu a ploutve, podélně ji rozpůlíme a vyjmeme páteř, abychom dostali dva plátky. Pokrájíme je na kusy o šířce dvou prstů.
-
2
Oloupeme cibule, pokrájíme na kolečka a osmažíme na oleji ve velké pánvi. Přidáme bobkový list, ocet, zalijeme vše vínem a necháme ho vyvařit, zalijeme cibuli vodou, přidáme šafrán a 10 minut vaříme.
-
3
Přidáme kusy rybího masa, dusíme je 10-12 minut, v polovině dušení je opatrně obrátíme, osolíme a opepříme. Dvě minuty před koncem dušení přidáme scezené hrozinky a pokrájené mandle. Hotový horký pokrm podáváme.