Úhoř s balzamikem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1200 g Úhoř říční
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 100 g Salát ledový
  • 30 ml Olej olivový
  • 20 ml Balsamico ocet
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 612 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 493 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 180 mg
  • Draslík 69.9 mg
  • Vláknina 1312.5 mg
  • Vitamín A 1312.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Obřezáme úhoři kůži kolem krku, uchopíme ho do utěrky a celou kůži stáhneme. Vykostíme ho, pokrájíme na kusy dlouhé asi 6 cm, osolíme, opepříme, opečeme bez omastku v nepřilnavé pánvi.

  • 2

    Přemístíme pokrájeného úhoře do pekáčku a dáme ho na 20 minut do trouby předehřáté na 200 °C, pak pekáček vytáhneme z trouby a potřeme všechny kusy úhoře octem.

  • 3

    Do misky dáme sůl, pepř a lžíci octa, přilijeme olej a vymícháme zálivku. Přelijeme jí omyté salátové listy a úhoře podáváme se salátem.

Komentáře k receptu