Úhoř s balzamikem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 612 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 54 g
- Sodík 493 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 180 mg
- Draslík 69.9 mg
- Vláknina 1312.5 mg
- Vitamín A 1312.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Obřezáme úhoři kůži kolem krku, uchopíme ho do utěrky a celou kůži stáhneme. Vykostíme ho, pokrájíme na kusy dlouhé asi 6 cm, osolíme, opepříme, opečeme bez omastku v nepřilnavé pánvi.
-
2
Přemístíme pokrájeného úhoře do pekáčku a dáme ho na 20 minut do trouby předehřáté na 200 °C, pak pekáček vytáhneme z trouby a potřeme všechny kusy úhoře octem.
-
3
Do misky dáme sůl, pepř a lžíci octa, přilijeme olej a vymícháme zálivku. Přelijeme jí omyté salátové listy a úhoře podáváme se salátem.