Minestra s rýží a mušlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 442 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 22 g
- Sodík 576 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 6.8 mg
- Draslík 502.3 mg
- Vláknina 10217.5 mg
- Vitamín A 10217.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mušle omyjeme, vhodíme do mísy s množstvím studené osolené vody a necháme pročistit. Oloupeme stroužky česneku a lehce podrtíme. Omyjeme petrželku a nasekáme. Pod studenou tekoucí vodou promyjeme ančovičku, vyjmeme z ní páteř a pokrájíme na kousky. Spaříme rajčata nasekáme nahrubo.
-
2
Scedíme mušle, omyjeme a vhodíme do hrnce. Přidáme stroužek česneku, nasekanou petrželku, bílé víno a olej necháme pod pokličkou za občasného zatřesení hrncem otevřít. Měkkýše vyloupeme ze skořápek a dáme do mísy (pár mušlí necháme nevyloupaných na ozdobu). Vyhodíme skořápky a neotevřené mušle, scedíme tekutinu z vaření a uschováme.
-
3
Na oleji osmažíme stroužek česneku, přidáme pokrájenou ančovičku a mícháme, dokud se kousky ančoviček nerozpustí. Přidáme rajčata a několik minut dusíme, vyhodíme česnek, přisypeme rýži. Za častého míchání dusíme 1-2 minuty. Přilijeme vařící vodu, uschovanou tekutinu z vaření mušlí, dosolíme a rýži vaříme za občasného zamíchání na mírném plameni 18 minut.
-
4
Několik minut před koncem vaření přidáme vyloupané měkkýše a celé mušle. Vše povaříme a podáváme rýžovou minestru s mušlemi horkou, posypanou nasekanou petrželkou a čerstvě mletým pepřem. Můžeme zastříknout olivovým olejem.