Rajčatová kaše s korýši

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Garnát obecný
  • 400 g Rajčata
  • 60 g Petržel - nať
  • 60 g Celer řapíkatý
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý celý
  • 60 g Bazalka
  • 80 ml Olej olivový
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Šalvěj čerstvá
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 310 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 825 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 103 mg
  • Draslík 586.2 mg
  • Vláknina 8657.3 mg
  • Vitamín A 8657.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 45.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Spaříme rajčata, nasekáme nahrubo. Omyjeme petrželku, bazalku a mrkev, kterou oškrábeme, očistíme celer, oloupeme cibuli. Připravenou zeleninu omyjeme, pokrájíme na kousky mrkev a celer, nakrájíme půlku cibule, druhou půlku nasekáme.

  • 2

    Do hrnce nalijeme litr vody, přidáme pokrájenou mrkev, celer, petrželku, bobkový a šalvějový list, půl svazečku bazalky, pokrájenou cibuli, vodu uvedeme do varu. Osolíme a zeleninu vaříme zeleninu 20 minut.

  • 3

    Do pánve nalijeme olej a osmažíme nasekanou půlku cibule. Přidáme nasekaná rajčata a podusíme 2-3 minuty. Vše propasírujeme sítem a povaříme za občasného zamíchání na mírném plameni 10 minut. Osolíme rajčata a opepříme čerstvě mletým pepřem.

  • 4

    Ocásky garnátů smažíme 2-3 minuty. Osolíme a opepříme. Rajčatovou kaši rozdělíme do talířů. Do středu dáme po části ocásků garnátů a ozdobíme zbývající bazalkou. Hotový pokrm podáváme horký.

Komentáře k receptu