Rajčatová kaše s korýši
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 310 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 22 g
- Sodík 825 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 103 mg
- Draslík 586.2 mg
- Vláknina 8657.3 mg
- Vitamín A 8657.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 45.9 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Spaříme rajčata, nasekáme nahrubo. Omyjeme petrželku, bazalku a mrkev, kterou oškrábeme, očistíme celer, oloupeme cibuli. Připravenou zeleninu omyjeme, pokrájíme na kousky mrkev a celer, nakrájíme půlku cibule, druhou půlku nasekáme.
-
2
Do hrnce nalijeme litr vody, přidáme pokrájenou mrkev, celer, petrželku, bobkový a šalvějový list, půl svazečku bazalky, pokrájenou cibuli, vodu uvedeme do varu. Osolíme a zeleninu vaříme zeleninu 20 minut.
-
3
Do pánve nalijeme olej a osmažíme nasekanou půlku cibule. Přidáme nasekaná rajčata a podusíme 2-3 minuty. Vše propasírujeme sítem a povaříme za občasného zamíchání na mírném plameni 10 minut. Osolíme rajčata a opepříme čerstvě mletým pepřem.
-
4
Ocásky garnátů smažíme 2-3 minuty. Osolíme a opepříme. Rajčatovou kaši rozdělíme do talířů. Do středu dáme po části ocásků garnátů a ozdobíme zbývající bazalkou. Hotový pokrm podáváme horký.