Vichissoise s garnáty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 572 kcal
- Sacharidy 62 g
- Tuky 23 g
- Sodík 1020 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 56 g
- Cholesterol 182 mg
- Draslík 1258.8 mg
- Vláknina 17622.5 mg
- Vitamín A 17622.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 73.6 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme ocásky garnátů, odstraníme černé střívko, omyjeme a dáme do mísy. Přidáme olej a po špetce soli a pepře. Vše promícháme a necháme chvíli marinovat. Očistíme pórky a pokrájíme na kolečka. Oloupeme brambory a pokrájíme na kostičky. Omyjeme petrželku a nasekáme.
-
2
V hrnci osmažíme na kolečka nakrájené pórky. Přidáme brambory a osmažíme. Přilijeme 1/2 1 vody, osolíme a opepříme. Vodu uvedeme do varu a cca 30 minut vaříme.
-
3
Na pánev vhodíme ocásky garnátů i s marinádou a dusíme na středním plameni 2-3 minuty. Vyjmeme a necháme stranou mezi dvěma talíři, aby zůstaly teplé. Stáhneme hrnec s bramborami a pórky. Obsah hrnce propasírujeme sítem do hrnce. Přimícháme ohřáté mléko a vše uvedeme do varu.
-
4
Stáhneme hrnec z ohně, vmícháme na kousky pokrájené máslo. Získaný krém rozdělíme do jednotlivých talířů, přidáme garnáty a posypeme každou porci nasekanou petrželkou.