Sardinky na rajčeti

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Petržel - nať
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 40 ml Citronová šťáva
  • 2 ks Cibule
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 kg Sardinka obecná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 404 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 634 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 389.8 mg
  • Vláknina 5280 mg
  • Vitamín A 5280 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41.2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očistíme a omyjeme sardinky, odkrojíme hlavičky, usušíme utěrkou. Osolíme, opepříme, vložíme do olejem vymazaného pekáčku, zalijeme citronovou šťávou.

  • 2

    Cibuli nakrájíme na kolečka, přidáme prolisovaný česnek, nasekanou petrželku, vše rovnoměrně rozprostřeme na sardinky. Zalijeme rozmixovanými rajčaty a pečeme ve středně vyhřáté troubě 25 minut.

Komentáře k receptu