Sardinky na oleji a oreganu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 463 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 43 g
- Sodík 488 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 29.2 mg
- Vláknina 497.5 mg
- Vitamín A 497.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.3 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sardinky očistíme, odkrojíme hlavičky a osušíme utěrkou. Na hlubší pánvi ryby zprudka orestujeme na rozpáleném oleji, přilijeme vodu, citronovou šťávu, ochutíme oreganem. Osolíme, opepříme a 20 minut povaříme. Podáváme s chlebem.