Pěna z tresky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 500 g Treska aljašská
  • 50 g Lanýž
  • 500 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 209 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 127 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 73.5 mg
  • Draslík 231.2 mg
  • Vláknina 131.8 mg
  • Vitamín A 131.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Syrové tresčí maso z filetů umeleme, osolíme, opepříme, vmícháme sníh ze dvou bílků a dobře promícháme. Dáme do ledničky na půl hodiny.

  • 2

    Poté vmícháme do směsi opatrně smetanu a připravíme formičky. Vnitřky formiček vyložíme plátky lanýžů a naplníme tresčí nádivkou. Formičky vložíme do většího hrnce s trochou vody, zakryjeme a vaříme ve vodní lázni asi 30 minut. Pěnu z formiček vyklopíme a necháme vychladnout.

  • 3

    Podáváme s bílým pečivem.

Komentáře k receptu