Pěna z tresky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 209 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 17 g
- Sodík 127 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 73.5 mg
- Draslík 231.2 mg
- Vláknina 131.8 mg
- Vitamín A 131.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Syrové tresčí maso z filetů umeleme, osolíme, opepříme, vmícháme sníh ze dvou bílků a dobře promícháme. Dáme do ledničky na půl hodiny.
-
2
Poté vmícháme do směsi opatrně smetanu a připravíme formičky. Vnitřky formiček vyložíme plátky lanýžů a naplníme tresčí nádivkou. Formičky vložíme do většího hrnce s trochou vody, zakryjeme a vaříme ve vodní lázni asi 30 minut. Pěnu z formiček vyklopíme a necháme vychladnout.
-
3
Podáváme s bílým pečivem.