Veronský salát s kuřecím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Chilli koření mleté
  • 250 g Kuřecí prsa
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 60 g Med včelí
  • 10 g Kmín římský
  • 50 g Koriandr čerstvý
  • 600 g Brambory
  • 5 g Cukr krupice
  • 50 g Fazolky blanšírované
  • 60 ml Olej olivový
  • 50 ml Ocet Sherry
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Paprika červená
  • 2 ks Rajčata
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 566 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 115 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 70 mg
  • Draslík 1121.2 mg
  • Vláknina 11930.9 mg
  • Vitamín A 11930.9 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 53.6 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí maso nakrájíme na nudličky. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme kuřecí maso, nakrájenou chilli papričku, med a římský kmín. Opékáme 10 minut za stálého míchání. Hotovou směs přendáme do mísy a necháme zchladnout. Promícháme s koriandrem.

  • 2

    Brambory uvaříme doměkka, zcedíme a necháme zchladnout.

  • 3

    Do vroucí vody vložíme fazolky a 3 minuty vaříme. Scedíme a necháme zchladnout. Smícháme brambory nakrájené na kostičky, rozpůlené fazolky, papriku nakrájenou na proužky, nakrájená rajčata a kuřecí směs.

  • 4

    Připravíme zálivku - smícháme olivový olej, chilli koření, ocet, cukr a nasekaný koriandr. Salát přelijeme zálivkou a můžeme ihned podávat.

Komentáře k receptu