Veronský salát s kuřecím masem
Suroviny
- 5 g Chilli koření mleté
- 250 g Kuřecí prsa
- 100 g Máslo čerstvé
- 60 g Med včelí
- 10 g Kmín římský
- 50 g Koriandr čerstvý
- 600 g Brambory
- 5 g Cukr krupice
- 50 g Fazolky blanšírované
- 60 ml Olej olivový
- 50 ml Ocet Sherry
- 1 ks Chilli paprička
- 1 ks Paprika červená
- 2 ks Rajčata
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 566 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 38 g
- Sodík 115 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 70 mg
- Draslík 1121.2 mg
- Vláknina 11930.9 mg
- Vitamín A 11930.9 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 53.6 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 35.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme kuřecí maso, nakrájenou chilli papričku, med a římský kmín. Opékáme 10 minut za stálého míchání. Hotovou směs přendáme do mísy a necháme zchladnout. Promícháme s koriandrem.
-
2
Brambory uvaříme doměkka, zcedíme a necháme zchladnout.
-
3
Do vroucí vody vložíme fazolky a 3 minuty vaříme. Scedíme a necháme zchladnout. Smícháme brambory nakrájené na kostičky, rozpůlené fazolky, papriku nakrájenou na proužky, nakrájená rajčata a kuřecí směs.
-
4
Připravíme zálivku - smícháme olivový olej, chilli koření, ocet, cukr a nasekaný koriandr. Salát přelijeme zálivkou a můžeme ihned podávat.