Husa s ibiškem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 500 g Okra - Ibišek jedlý
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Sůl
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 1800 g Husa domácí
  • 125 g Máslo čerstvé
  • 2 ks Cibule
  • 0.5 l Voda pitná
  • 2 dl Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1009 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 89 g
  • Sodík 488 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 198.8 mg
  • Draslík 1038.5 mg
  • Vláknina 6181.3 mg
  • Vitamín A 6181.3 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Husu naporcujeme na 8 porcí a zprudka orestujeme na rozpáleném másle v hrnci.

  • 2

    Přidáme nakrájenou cibuli, víno, podlijeme vodou tak, aby byly porce téměř zakryté. Vaříme asi 30 minut, až je maso měkké. Přidáme rozmixovaná rajčata, osolíme, opepříme a opět povaříme asi 10 minut. Nakonec přidáme plod ibišku (okra) a ještě vaříme do změknutí všech surovin. Servírujeme vždy porci husy přelitou omáčkou, aby na každé bylo pár kousků okry.

Komentáře k receptu