Husa s ibiškem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1009 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 89 g
- Sodík 488 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 198.8 mg
- Draslík 1038.5 mg
- Vláknina 6181.3 mg
- Vitamín A 6181.3 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Husu naporcujeme na 8 porcí a zprudka orestujeme na rozpáleném másle v hrnci.
-
2
Přidáme nakrájenou cibuli, víno, podlijeme vodou tak, aby byly porce téměř zakryté. Vaříme asi 30 minut, až je maso měkké. Přidáme rozmixovaná rajčata, osolíme, opepříme a opět povaříme asi 10 minut. Nakonec přidáme plod ibišku (okra) a ještě vaříme do změknutí všech surovin. Servírujeme vždy porci husy přelitou omáčkou, aby na každé bylo pár kousků okry.