Žampiony s černými olivami v marinádě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 440 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 38 g
- Sodík 3326 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 455.7 mg
- Vláknina 24117 mg
- Vitamín A 24117 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné, omyté a osušené žampiony nakrájíme na plátky a vaříme asi 5 minut v osolené vodě. Po vyjmutí je necháme řádně okapat a smícháme s nadrobno nasekaným česnekem.
-
2
Vypeckované černé olivy nakrájíme na plátky a promícháme s najemno nasekanou bazalkou, olejem a octem. Připravenou zálivku ochutíme solí a pepřem, vložíme do ní žampionovou směs, promícháme a necháme marinovat alespoň 6 hodin. Během této doby pokrm občas promícháme.