Indická polévka s hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Brambory
  • 15 g Garam masala
  • 30 g Koriandr mletý
  • 15 g Kmín římský
  • 100 g Hrášek
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 30 ml Olej rostlinný
  • 850 ml Vývar zeleninový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Česnek
  • 1 ks Chilli paprička
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 305 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 1503 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 3.8 mg
  • Draslík 1074.4 mg
  • Vláknina 15552.7 mg
  • Vitamín A 15552.7 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 79 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci rozehřejeme olej, přidáme brambory, cibuli a česnek a za stálého míchání při nízké teplotě opékáme cca 5 minut, dokud cibule nezměkne.

  • 2

    Vmícháme koření garam masala, mletý koriandr a římský kmín a zahříváme za stálého míchání.

  • 3

    Přidáme chilli papričku a vývar, přivedeme k varu. Snížíme teplotu a pozvolna vaříme 20 minut. Vaříme, dokud se brambory nezačnou rozpadat.

  • 4

    Přidáme hrášek a vaříme 5 minut. Osolíme, opepříme a vmícháme jogurt.

  • 5

    Polévku posypeme koriandrem a ihned podáváme s teplým pečivem.

Komentáře k receptu