Indická polévka s hráškem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 305 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 14 g
- Sodík 1503 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 3.8 mg
- Draslík 1074.4 mg
- Vláknina 15552.7 mg
- Vitamín A 15552.7 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 79 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci rozehřejeme olej, přidáme brambory, cibuli a česnek a za stálého míchání při nízké teplotě opékáme cca 5 minut, dokud cibule nezměkne.
-
2
Vmícháme koření garam masala, mletý koriandr a římský kmín a zahříváme za stálého míchání.
-
3
Přidáme chilli papričku a vývar, přivedeme k varu. Snížíme teplotu a pozvolna vaříme 20 minut. Vaříme, dokud se brambory nezačnou rozpadat.
-
4
Přidáme hrášek a vaříme 5 minut. Osolíme, opepříme a vmícháme jogurt.
-
5
Polévku posypeme koriandrem a ihned podáváme s teplým pečivem.