Fazole na bílém víně zapečené s vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 872 kcal
- Sacharidy 137 g
- Tuky 9 g
- Sodík 342 mg
- Bílkoviny 58 g
- Uhlovodany 137 g
- Cholesterol 306.7 mg
- Draslík 4008.5 mg
- Vláknina 60879.5 mg
- Vitamín A 60879.5 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.8 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a oloupané šalotky nakrájíme na kolečka a osmahneme na rozehřátém oleji. Přidáme fazole a za občasného míchání smažíme přibližně 7 minut.
-
2
Fazole osolíme a opepříme, přilijeme bílé víno a 150 ml vody. Dusíme přikryté pokličkou asi 10 minut.
-
3
Poté fazolemi naplníme zapékací misky, navrch do každé vyklepneme jedno vejce a přidáme pepř a sůl.
-
4
Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 8 minut tak, aby se srazil pouze bílek.