Středovýchodní polévka s harissou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 15 g Kmín římský
  • 40 g Koriandr čerstvý
  • 25 g Chilli paprička
  • 30 g Kmín celý
  • 4 g Sůl
  • 700 g Jehněčí maso
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 400 g Brambory sladké (Batáty)
  • 400 ml Vývar drůbeží
  • 45 ml Olej olivový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Skořice celá
  • 2 ks Paprika červená
  • 2 ks Lilek
  • 1 ks Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 750 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 746 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 140 mg
  • Draslík 987.8 mg
  • Vláknina 30327.5 mg
  • Vitamín A 30327.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 73 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1670.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 200 °C. Lilky propícháme vidličkou, dáme na plech a hodinu pečeme. Po zchladnutí oloupeme a nakrájíme.

  • 2

    Ve velkém hrnci předehřejeme olej. Přidáme jehněčí maso a opékáme, dokud nezhnědne. Přidáme cibuli, vývar a vodu. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a hodinu povaříme.

  • 3

    Připravíme harissu: papriky, koriandr, chilli papričky, česnek a kmín rozmixujeme. Postupně přidáváme olej a rozmixujeme na pastu. Dochutíme solí a pepřem a uchováme v chladničce zalité olejem.

  • 4

    Jehněcí nožičky vyndáme z vývaru, maso obereme a nakrájíme. Do vývaru přidáme batáty, skořici a kmín. Přivedeme k varu a pak pozvolna 20 minut vaříme. Z polévky vyjmeme skořici, přidáme pečené lilky a vše rozmixujeme. Poté vmícháme maso, koriandr a polévku důkladně prohřejeme. Podáváme s harissou a horkým chlebem.

Komentáře k receptu