Divoká kachna z Nausy

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 50 g Petržel - nať
  • 5 g Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Česnek
  • 3 ks Hřebíček
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 ks Jablka
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Kachna divoká
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 l Voda pitná
  • 1 dl Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 145 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 249 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 0.1 mg
  • Draslík 120.5 mg
  • Vláknina 3636.4 mg
  • Vitamín A 3636.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.2 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme jablko nakrájené na kostičky, sůl, pepř, nasekanou petrželku, pořádně promícháme a takto připravenou nádivkou naplníme kachnu. Kachnu svážeme a dáme na vymazaný plech, zakryjeme alobalem a pečeme asi 30 minut.

  • 2

    Mezitím připravíme zeleninu. Cibuli, mrkev, papriku, česnek pokrájíme a orestujeme na pánvi na rozpáleném oleji. Osolíme, opepříme, přidáme bobkový list a hřebíček, podlijeme vodou a necháme povařit. Sundáme alobal z kachny, vlijeme uvařenou omáčku, znovu přikryjeme alobalem a necháme ještě hodinu péct. Potom kachnu naporcujeme a podáváme s bramborovým knedlíkem.

Komentáře k receptu