Zajíc na švestkách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 250 g Vepřová kýta uzená
  • 250 g Švestky
  • 1500 g Zaječí maso
  • 40 ml Ocet kvasný lihový
  • 3 ks Cibule
  • 3 ks Bobkový list
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Šalvěj čerstvá
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 l Víno červené
  • 0.27 dl Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 587 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 791 mg
  • Bílkoviny 62 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 202.5 mg
  • Draslík 1311 mg
  • Vláknina 7787.5 mg
  • Vitamín A 7787.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očistíme zeleninu, zajíce naporcujeme a vložíme do keramické nádoby s víkem. Dvě cibule a mrkev nakrájíme na kolečka, česnek prolisujeme a přidáme všechno k masu. Přilijeme víno a ocet, přidáme bobkový list, tymián, šalvěj, přikryjeme a necháme v lednici marinovat 24 hodin.

  • 2

    Druhý den maso vyjmeme z marinády, osolíme, opepříme a zprudka orestujeme v hrnci na rozpáleném oleji. Přidáme uzené maso pokrájené na kostky, marinádu, švestky a cibuli nakrájenou nadrobno, vaříme asi hodinu na mírném ohni, dokud maso nezměkne a omáčka nezhoustne.

Komentáře k receptu