Zajíc na švestkách
Suroviny
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 250 g Vepřová kýta uzená
- 250 g Švestky
- 1500 g Zaječí maso
- 40 ml Ocet kvasný lihový
- 3 ks Cibule
- 3 ks Bobkový list
- 2 ks Mrkev kořen
- 1 špetka Šalvěj čerstvá
- 1 špetka Tymián sušený
- 1 stroužek Česnek
- 1 l Víno červené
- 0.27 dl Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 587 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 14 g
- Sodík 791 mg
- Bílkoviny 62 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 202.5 mg
- Draslík 1311 mg
- Vláknina 7787.5 mg
- Vitamín A 7787.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očistíme zeleninu, zajíce naporcujeme a vložíme do keramické nádoby s víkem. Dvě cibule a mrkev nakrájíme na kolečka, česnek prolisujeme a přidáme všechno k masu. Přilijeme víno a ocet, přidáme bobkový list, tymián, šalvěj, přikryjeme a necháme v lednici marinovat 24 hodin.
-
2
Druhý den maso vyjmeme z marinády, osolíme, opepříme a zprudka orestujeme v hrnci na rozpáleném oleji. Přidáme uzené maso pokrájené na kostky, marinádu, švestky a cibuli nakrájenou nadrobno, vaříme asi hodinu na mírném ohni, dokud maso nezměkne a omáčka nezhoustne.