Pečené brambory s kuřecím masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 341 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 14 g
- Sodík 232 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 99.8 mg
- Draslík 798.3 mg
- Vláknina 2860 mg
- Vitamín A 2860 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.3 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Předehřejeme troubu na 200 stupňů Celsia. Brambory propícháme vidličkou a pečeme v předehřáté troubě 1 hodinu.
-
2
Zhruba 15 minut před tím, než jsou brambory pečené, rozehřejeme grilovací pánev, vytřeme ji kukuřičným olejem a opékáme na ní kuřecí maso 5 minut po každé straně. V misce si rozděláme jogurt a pesto.
-
3
Brambory překrojíme podélně na poloviny, kuřecí maso nakrájíme na plátky. Brambory upravíme na talíře, na ně rozdělíme plátky masa a přelijeme jogurtem. Jídlo doplníme ledovým salátem.