Hruškový salát s kuřecím masem
Suroviny
- 250 g Kuřecí prsa
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 0.5 kávová lžička Tabasco
- 3 ks Hrušky
- 2 ks Cibule červená
- 20 ks Olivy černé
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Víno bílé
- 4 polévková lžíce Olej rostlinný
- 0.14 polévková lžíce Tuk
- 1 polévková lžíce Pažitka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 967 kcal
- Sacharidy 63 g
- Tuky 77 g
- Sodík 6518 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 63 g
- Cholesterol 40.7 mg
- Draslík 432.9 mg
- Vláknina 52537.2 mg
- Vitamín A 52537.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.3 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá a osušená kuřecí prsa osolíme, opepříme a opečeme na rozehřátém tuku dozlatova. Vyjmeme z pánve a necháme vychladnout.
-
2
Z citronové šťávy, nasekaných bylinek, oloupané, nadrobno nakrájené cibule, soli, cukru, tabasca, vína a oleje umícháme zálivku.
-
3
Opečené maso nakrájíme na kousky. Hrušky oloupeme, rozpůlíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky. Spolu s vypeckovanými olivami je přimícháme k masu, salát přelijeme zálivkou a podáváme.