Pečená kachna po moravsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1243 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 118 g
- Sodík 132 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 69.6 mg
- Vláknina 1378.3 mg
- Vitamín A 1378.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kachnu očistíme a opláchneme, křídla složíme na záda a konce nožiček zasuneme do naříznuté kůže v zadní části. Osolíme a okmínujeme.
-
2
Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky a dáme na dno pekáče. Položíme na ni kachnu, podlijeme trochou vody a dáme péct do vyhřáté trouby.
-
3
Během pečení kachnu obracíme a přeléváme vypečenou štávičkou, pečeme dozlatova.
-
4
Po upečení kachnu naporcujeme, na talířích přeléváme vypečenou štávou.
-
5
Nejvhodnější přílohou je bramborový knedlík a červené zelí.