Hrášková polévka s římským salátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Pažitka
  • 2 ks Salát římský
  • 2 ks Šalotka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 125 l Vývar zeleninový
  • 1 hrnek Hrášek
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 6 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 18977 kcal
  • Sacharidy 2403 g
  • Tuky 792 g
  • Sodík 146025 mg
  • Bílkoviny 695 g
  • Uhlovodany 2403 g
  • Cholesterol 579.6 mg
  • Draslík 42651.4 mg
  • Vláknina 574161 mg
  • Vitamín A 574161 mg
  • Vitamín B6 25.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1946.6 mg
  • Vitamín E 228.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 176.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrůlku rozehřejeme máslo. Přidáme šalotku a za občasného míchání ji opečeme na středně mírném ohni.

  • 2

    Přidáme hrášek, nakrájený římský salát, vývar, muškátový oříšek a podle chuti osolíme a opepříme. Polévku přivedeme k varu, oheň zmírníme a polévku vaříme 10 až 15 minut, dokud hrášek nezměkne.

  • 3

    Kastrol odstavíme, polévku necháme mírně vychladnout a rozmixujeme ji. Polévku vrátíme zpátky na oheň a prohřejeme. Poté ji rozdělíme do polévkových misek, přidáme zakysanou smetanu a ozdobíme pažitkou.

Komentáře k receptu