Hrášková polévka s římským salátem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 18977 kcal
- Sacharidy 2403 g
- Tuky 792 g
- Sodík 146025 mg
- Bílkoviny 695 g
- Uhlovodany 2403 g
- Cholesterol 579.6 mg
- Draslík 42651.4 mg
- Vláknina 574161 mg
- Vitamín A 574161 mg
- Vitamín B6 25.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1946.6 mg
- Vitamín E 228.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 176.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V kastrůlku rozehřejeme máslo. Přidáme šalotku a za občasného míchání ji opečeme na středně mírném ohni.
-
2
Přidáme hrášek, nakrájený římský salát, vývar, muškátový oříšek a podle chuti osolíme a opepříme. Polévku přivedeme k varu, oheň zmírníme a polévku vaříme 10 až 15 minut, dokud hrášek nezměkne.
-
3
Kastrol odstavíme, polévku necháme mírně vychladnout a rozmixujeme ji. Polévku vrátíme zpátky na oheň a prohřejeme. Poté ji rozdělíme do polévkových misek, přidáme zakysanou smetanu a ozdobíme pažitkou.