Salát ze zelených fazolek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Fazolové lusky zelené
  • 120 ml Olej olivový extra panenský
  • 40 ml Ocet vinný
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 302 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 65 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 222.5 mg
  • Vláknina 5544.8 mg
  • Vitamín A 5544.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazolky uvaříme v osolené vodě asi 35 minut, okamžitě zchladíme studenou vodou a necháme okapat.

  • 2

    Smícháme olej, ocet, sůl a pepř.

  • 3

    Vnitřek salátové mísy potřeme prolisovaným česnekem, vsypeme uvařené fazolky a zalijeme olejovou zálivkou.

  • 4

    Podáváme k drůbežímu masu.

Komentáře k receptu