Ženevské kuřecí frikasé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1422 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 95 g
- Sodík 428 mg
- Bílkoviny 88 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 363.8 mg
- Draslík 2176.8 mg
- Vláknina 15869.5 mg
- Vitamín A 15869.5 mg
- Vitamín B6 2.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 43.5 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 53.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme a zpěníme na másle, přidáme naporcované kuře s bazalkou a 2 stroužky česneku. Opečeme zprudka, zalijeme vínem a zvolna dusíme.
-
2
Mezitím oloupeme a na kostky nakrájíme brambory, které uvaříme skoro doměkka s rozmarýnem. Na další části másla krátce zpěníme nakrájené hříbky se zbytkem česneku a petrželkou a okořeníme bazalkou a dochutíme solí a pepřem.
-
3
Kuřecí maso naporcované na menší kousky naskládáme do zapékací misky a na ně navrstvíme houbovou směs a obložíme bramborami. Přelijeme šťávou z kuřete a gratinujeme v troubě při cca 200 stupních asi 10 minut.