Ženevské kuřecí frikasé

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Máslo čerstvé
  • 150 g Hříbky čerstvé
  • 1 kávová lžička Petržel - nať
  • 1 kávová lžička Bazalka
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Cibule
  • 1 ks Kuře
  • 1 špetka Rozmarýn čerstvý
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 dl Víno bílé
  • 1 kg Brambory
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1422 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 95 g
  • Sodík 428 mg
  • Bílkoviny 88 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 363.8 mg
  • Draslík 2176.8 mg
  • Vláknina 15869.5 mg
  • Vitamín A 15869.5 mg
  • Vitamín B6 2.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43.5 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 53.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme a zpěníme na másle, přidáme naporcované kuře s bazalkou a 2 stroužky česneku. Opečeme zprudka, zalijeme vínem a zvolna dusíme.

  • 2

    Mezitím oloupeme a na kostky nakrájíme brambory, které uvaříme skoro doměkka s rozmarýnem. Na další části másla krátce zpěníme nakrájené hříbky se zbytkem česneku a petrželkou a okořeníme bazalkou a dochutíme solí a pepřem.

  • 3

    Kuřecí maso naporcované na menší kousky naskládáme do zapékací misky a na ně navrstvíme houbovou směs a obložíme bramborami. Přelijeme šťávou z kuřete a gratinujeme v troubě při cca 200 stupních asi 10 minut.

Komentáře k receptu