Nákyp s mořským vlkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 296 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 19 g
- Sodík 595 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 80.5 mg
- Draslík 574.1 mg
- Vláknina 5212.5 mg
- Vitamín A 5212.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 47.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 106.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme ředkvičky, oloupeme a dáme do mísy. Zalijeme studenou vodou a necháme 30 minut stát. Omyjeme plátky z vlka a rozmixujeme. Rozmixované rybí maso dáme do vychlazené mísy, přidáme bílek, sůl a mletý pepř a vše promícháme. Nakonec vmícháme 2 dl vychlazené sladké smetany.
-
2
Máslem vymažeme zapékací formu a naplníme připravenou směsí a přikryjeme hliníkovou fólií. Vaříme v předem předehřáté troubě na 180 °C ve vodní lázni asi 20 minut. Opereme petrželku a pažitku a nasekáme na kousky.
-
3
Scedíme ředkvičky, nastrouháme a dáme do mísy. Přidáme hořčici, sůl a vše promícháme. Do směsi vmícháme zbývající sladkou smetanu a citronovou šťávu. Vše promícháme a nakonec přidáme nasekanou petrželku a pažitku. Formu vyklopíme na servírovací mísu. Předkrm podáváme studený s pikantní ředkvičkovou omáčkou.