Grilované jehněčí s jogurtovou zálivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 85 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Bobkový list
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 1 špetka Rozmarýn sušený
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 1 kg Jehněčí kýta
  • 0.666667 šálek Jogurt bílý
  • 1 polévková lžíce Máta
  • 1 polévková lžíce Koriandr mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 773 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 61 g
  • Sodík 400 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 170.4 mg
  • Draslík 939.8 mg
  • Vláknina 3804.3 mg
  • Vitamín A 3804.3 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nastrouháme, mátu a koriandr nasekáme. Smícháme jogurt, mátu, koriandr, 2 lžičky cibule, promícháme a vložíme do malé misky. Maso nakrájíme na kousíčky a zalijeme ho promíchanou směsí cibule, bylinek, kůry, šťávy, cukru, oleje, pepře a soli. Dvanáct hodin tak maso marinujeme.

  • 2

    Okapané ho pak napícháme na špízy a grilujeme na předehřátém grilu asi deset minut dozlatova.

  • 3

    Podáváme s jogurtem a kousky citronu.

Komentáře k receptu