Grilované jehněčí s jogurtovou zálivkou
Suroviny
- 85 ml Olej olivový
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 3 ks Bobkový list
- 1 ks Citrony
- 1 špetka Cukr krupice
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Tymián sušený
- 1 špetka Rozmarýn sušený
- 1 špetka Citronová kůra
- 1 kg Jehněčí kýta
- 0.666667 šálek Jogurt bílý
- 1 polévková lžíce Máta
- 1 polévková lžíce Koriandr mletý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 773 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 61 g
- Sodík 400 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 170.4 mg
- Draslík 939.8 mg
- Vláknina 3804.3 mg
- Vitamín A 3804.3 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nastrouháme, mátu a koriandr nasekáme. Smícháme jogurt, mátu, koriandr, 2 lžičky cibule, promícháme a vložíme do malé misky. Maso nakrájíme na kousíčky a zalijeme ho promíchanou směsí cibule, bylinek, kůry, šťávy, cukru, oleje, pepře a soli. Dvanáct hodin tak maso marinujeme.
-
2
Okapané ho pak napícháme na špízy a grilujeme na předehřátém grilu asi deset minut dozlatova.
-
3
Podáváme s jogurtem a kousky citronu.