Ústřice s cuketami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 320 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 14 g
- Sodík 814 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 166 mg
- Draslík 561.7 mg
- Vláknina 925 mg
- Vitamín A 925 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ústřice omyjeme pod tekoucí vodou a špachtlí oškrábeme veškerý písek. Vhodným nožem otevřeme, scedíme a tekutinu uschováme. Odstraníme případná zrnka písku uvnitř a vyjmeme ústřice ze skořápek. Dvanáct spodních polovin skořápek narovnáme na servírovací mísu pokrytou chaluhami.
-
2
Cukety omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Na cca 1 minutu dáme do vařící vody, scedíme a osušíme. Do pánvičky nalijeme tekutinu z ústřic, kterou jsme dali stranou. Polovinu vyvaříme. Vmícháme smetanu, přidáme sůl a cayenský pepř. Vše prohřejeme a přimícháme citronovou šťávu. Přidáme ústřice a necháme 30 sekund povařit.
-
3
Do nepřilnavé pánve vložíme máslo a 1-2 minuty na něm smažíme kolečka cuket. Ústřice vyjmeme, rozdělíme do skořápek, které jsme si na servírovací míse s chaluhami odložili stranou, posypeme kolečky cuket a přelijeme uvařenou omáčkou.