Olihně s šafránem a rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 382 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 23 g
- Sodík 642 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 349.5 mg
- Draslík 809.3 mg
- Vláknina 6460 mg
- Vitamín A 6460 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 43.7 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Olihně vykucháme, stáhneme z nich kůži, odstraníme oči a zobáčky, propláchneme v patřičném množství studené vody, scedíme, osušíme a nakrájíme na kroužky. Rajčata spaříme ve vařící vodě, scedíme, oloupeme, zbavíme semínek, pokrájíme na kostičky a necháme v cedníku okapat.
-
2
Oloupeme šalotku, omyjeme, nasekáme, dáme do pánve se 3 lžícemi oleje a osmažíme, aniž bychom nechali zhnědnout. Přidáme připravená kolečka olihní, osolíme, opepříme a chvíli smažíme. Zalijeme rybím vývarem, přivedeme k varu a při mírné teplotě vaříme, dokud nebude maso olihní měkké.
-
3
V nepřilnavé pánvi rozehřejeme zbývající olej, přidáme snítku tymiánu, kostičky rajčat, šafrán, špetku soli a špetku čerstvě mletého pepře. Pod pokličkou rajčata prudce asi 5 minut podusíme.
-
4
Nakonec smícháme směs s rajčaty a kroužky olihní a hotový předkrm odstavíme ze sporáku. Podáváme horký nebo vlažný.