Mandlový dresink s petrželkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 g Petržel - nať
  • 100 g Sýr Gruyére
  • 1 g Sůl
  • 250 g Mandle
  • 2 g Pažitka
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 250 ml Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1014 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 101 g
  • Sodík 182 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 27.5 mg
  • Draslík 469.6 mg
  • Vláknina 15449.5 mg
  • Vitamín A 15449.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 16.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mandle a petrželku nasekáme na jemno. Polotvrdý sýr umixujeme a promícháme s nasekanou perželkou a mandlemi. Vznikne pasta, kterou dle chuti osolíme a opepříme. Nakonec ještě přimícháme pažitku. Podáváme k těstovinám a bramborovým nokům.

Komentáře k receptu