Salát z humra s artyčoky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 691 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 19 g
- Sodík 2081 mg
- Bílkoviny 85 g
- Uhlovodany 57 g
- Cholesterol 356.3 mg
- Draslík 3050.1 mg
- Vláknina 55692.5 mg
- Vitamín A 55692.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 67 mg
- Vitamín E 6.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očistíme humra. Nůžkami rozstřihneme po obou stranách nejměkčí části krunýře na břiše, odtrhneme ocas, vybereme z humra maso včetně masa z klepet, omyjeme a 7-8 minut povaříme v páře. Necháme okapat a ocas nakrájíme na kolečka.
-
2
Odřízneme stonky artyčoků, otrháme tvrdé vnější listy, artyčoky rozkrojíme na poloviny, očistíme od ostnů, pokrájíme na tenké plátky a dáme do mísy se studenou vodou s příměsí citronové šťávy, aby na řezech nezčernaly.
-
3
Očistíme špenátové listy, několikrát je propláchneme, scedíme a osušíme. Z kadeřavého salátu odstraníme povadlé a poškozené vnější listy, ostatní opereme, osušíme a natrháme na menší kousky. V míse smícháme sůl a pepř s bílým vinným octem a balzamickým octem, přilijeme olej, vyšleháme hladkou zálivku.
-
4
Do mísy dáme natrhané salátové listy, špenátové listy a scezené a osušené plátky artyčoků. Vše promícháme s polovinou připravené octové zálivky a roz1ožíme na servírovací mísu. Navrch dáme maso z humra a přelijeme zbylou zálivkou z oleje a octa. Hotový předkrm podáváme.