Treska na bylinkách
Suroviny
- 310 ml Voda pitná
- 310 ml Olej olivový
- 10 ml Citronová šťáva
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Máta
- 1 kávová lžička Kopr čerstvý
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Celer bulvový
- 3 ks Rajčata
- 2 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 stroužek Česnek
- 1 kg Treska aljašská
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 632 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 53 g
- Sodík 307 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 61.7 mg
- Draslík 1011.6 mg
- Vláknina 4448.5 mg
- Vitamín A 4448.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.7 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme na kolečka, rajčata nasekáme nadrobno, česnek na plátky, kopr, mátu, celer a petrželku nasekáme. Z tresky vykrojíme 6 steaků.
-
2
Na oleji necháme zezlátnout cibuli, přidáme rajčata, česnek, cukr, kopr, mátu, celer, petrželku a 310 ml vody, sůl a pepř. Směs vaříme 25 minut, až se omáčka zredukuje na 1/3.
-
3
Rybí steaky povaříme 10 minut doměkka. Pak přidáme citronovou šťávu a necháme je 20 minut odležet.
-
4
Tresku podáváme s omáčkou a bylinkami.