Chobotnice na víně a koření

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 173 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Cibule
  • 500 g Rajčata
  • 65 ml Olej olivový
  • 170 ml Víno červené
  • 40 ml Ocet vinný
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 hrst Mandle
  • 1 hrst Oříšky piniové
  • 4 stroužek Česnek
  • 8 plátek Chléb toastový
  • 2 l Voda pitná
  • 1 kg Chobotnice
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Oregano sušené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 828 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 1099 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 77 g
  • Cholesterol 120 mg
  • Draslík 1730.6 mg
  • Vláknina 18339 mg
  • Vitamín A 18339 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0.1 mg
  • Vitamín C 43.2 mg
  • Vitamín E 7.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme na kolečka, stroužky česneku prolisujeme, oregano a petrželku nasekáme.

  • 2

    Chobotnici vložíme do vařící vody s 1/4 cibule a 2 bobkovými listy. Tak ji vaříme 1 hodinu.

  • 3

    Mezitím spaříme rajčata na 30 sekund v horké vodě, ochladíme je, oloupeme a nasekáme. Chobotnici scedíme a nakrájíme na kousky, hlavu vyhodíme.

  • 4

    Na pánvi na oleji smažíme chobotnici s česnekem asi 3 minuty. Pak přidáme rajčata, cukr, oregano, petrželku, víno, ocet a smažíme a mícháme asi 5 minut.

  • 5

    Vše vrátíme do kastrolu a přikryté vaříme 1,5 hodiny do zhoustnutí.

  • 6

    Pokrm servírujeme s petrželkou, mandlemi, oříšky a chlebem.

Komentáře k receptu