Pohár s garnáty na sladkokyselo
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 589 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 24 g
- Sodík 1438 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 52 g
- Cholesterol 257.5 mg
- Draslík 1264.7 mg
- Vláknina 35905.8 mg
- Vitamín A 35905.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 68.7 mg
- Vitamín E 3.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci přivedeme k varu 2 litry vody s bílým vínem, bobkovým listem, citronovou šťávou, zrníčky pepře a solí. Do vařící vody
-
2
dáme garnáty a po 3 minutách vaření scedíme, vlažné vyloupeme a odstraníme z nich černé střívko.
-
3
Oloupeme červenou řepu a rozmixujeme s vinným octem, přendáme do mísy a vmícháme majonézu. Omyjeme pomeranče a pokrájíme na kousky.
-
4
Očistíme belgickou čekanku, omyjeme, rozebereme na jednotlivé listy a ty rozložíme do skleněných pohárů. Přidáme červenou řepu s majonézou a navrch poklademe garnáty. Vše ozdobíme listy čekanky a kousky pomeranče.