Houbový salát s klobásou a fazolkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Klobása Dunajská
  • 250 g Fazole bílé
  • 250 g Houby čerstvé
  • 80 ml Olej olivový
  • 1 ks Pažitka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 644 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 85 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1505.6 mg
  • Vláknina 24314.8 mg
  • Vitamín A 24314.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazole povaříme 8 minut v osolené vodě, scedíme je, propláchneme studenou vodou a stáhneme z nich tuhou slupku. Pokrájenou klobásu na oleji 3 minuty osmahneme. Obsah pánve přelijeme i s olejem k fazolím. Směs promícháme a nechá vychladnout.

  • 2

    Pažitku (množství určíme dle vlastní chuti) nasekáme a se solí a pepřem ji vmícháme k fazolím. Houby chvilku podusíme a přidáme také k fazolím.

Komentáře k receptu