Mušličky Krásná Neapol
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 550 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 28 g
- Sodík 511 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 431.7 mg
- Vláknina 4387.5 mg
- Vitamín A 4387.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 47.7 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 61.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mušličky omyjeme a necháme 3-4 hodiny ponořené v míse s dostatečným množstvím osolené vody. Ve vařící vodě spaříme rajčata, scedíme je a oloupeme. Zbavíme semínek, nakrájíme je a necháme v cedníku okapat. Oloupeme 1 stroužek česneku, omyjeme a dlaní trochu rozmačkáme. Omyjeme petrželku, osušíme a nasekáme.
-
2
Mušličky scedíme, dáme do pánve, přidáme 1 lžíci oleje a pod pokličkou při vysoké teplotě, za občasného potřesení pánví, necháme otevřít. Stáhneme pánev ze sporáku, vyloupeme mušličky ze skořápek a dáme do mísy. Prázdné skořápky a neotevřené mušličky vyhodíme. Tekutinu, v níž se vařily, přecedíme přes jemnou látku a uschováme ji.
-
3
Nalijeme do pánve zbyvající olej, přidáme trochu petželky, papričku a česnek. Vše chvíli smažíme. Petrželku, papričku i česnek odstraníme. Přidáme rajčata, jemně scezenou tekutinu z mušliček, je-li třeba, přidáme trochu soli a omáčku 6-7 minut za občasného zamíchání dřevěnou vařečkou povaříme. Nakonec přidáme mušličky, prohřejeme a stáhneme pánev ze sporáku. Hotový předkrm posypeme zbylou petrželkou a podáváme horké.