Salát z hub a zeleniny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 189 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 182 g
- Sodík 133 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 9 mg
- Draslík 659.1 mg
- Vláknina 15380 mg
- Vitamín A 15380 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 57.1 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hlávkový salát omyjeme a natrháme na menší kousky. Rajčata ponoříme do vařící se vody. Poté je z vody vyjmeme a odstraníme z nich slupku. Rajčata zbavená slupky rozpůlíme a ještě odstraníme zrníčka. Samotnou dužninu nakrájíme na kostičky. Mrkve očistíme a nakrájíme na kostičky.
-
2
Papriky rozkrojíme a zbavíme semínek. Poté je nakrájíme na malé kousky. Cibulku s česnekem nadrobno nakrájíme.
-
3
Cibulku, česnek, papriky, hlávkový salát a rajčata promícháme v misce.
-
4
Nyní připravíme houby. Houby očistíme a pokrájíme na menší kousky. Poté je na másle zprudka opečeme. Houby osolíme a 30 minut podusíme. Jakmile se z hub vypaří přebytečná voda, sejmeme je z tepla a necháme vychladit. Jakmile houby zchladnou, promícháme je s ostatním salátem.
-
5
Mezitím připravíme zálivku. Ocet vyšleháme se solí a pepřem. Do této směsi pomalu vešleháme olej a přimícháme nasekané bylinky.
-
6
Hotovou zálivku zlehka vmícháme do salátu.