Ryba v máslové omáčce s kapary
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 506 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 28 g
- Sodík 655 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 111.5 mg
- Draslík 1087 mg
- Vláknina 7654.8 mg
- Vitamín A 7654.8 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41.7 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 37.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hlubokého hrnce dáme cibuli nakrájenou najemno, prolisovaný česnek, tymián, pepř, citronové plátky, rybí filety, vše zalijeme vodou, přikryjeme pokličkou a pozvolna přivedeme k varu. Odstavíme, odebereme 1 šálek vody a necháme ve zbylém vývaru marinovat ryby asi 10 minut.
-
2
Slitou vodu dáme do kastrůlku, zakryjeme poklicí a vaříme při vysoké teplotě 5 minut, dokud se polovina neodpaří. Přidáme ocet a vaříme další minutu. Snížíme teplotu, vmícháme máslo a necháme jej rozpustit. Přidáme kapary, osolíme, opepříme.
-
3
Na pánvi oblanšírujeme pórek a bílé zelí, nakrájené na proužky. Rybí filety vyjmeme z vývaru, vše naservírujeme na ohřáté talíře a zalijeme máslovou omáčkou.