Ryba v máslové omáčce s kapary

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 800 g Treska aljašská
  • 5 g Tymián čerstvý
  • 40 g Kapary
  • 40 ml Ocet vinný
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Česnek
  • 1 ks Zelí hlávkové bílé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 8 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 506 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 655 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 111.5 mg
  • Draslík 1087 mg
  • Vláknina 7654.8 mg
  • Vitamín A 7654.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41.7 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 37.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hlubokého hrnce dáme cibuli nakrájenou najemno, prolisovaný česnek, tymián, pepř, citronové plátky, rybí filety, vše zalijeme vodou, přikryjeme pokličkou a pozvolna přivedeme k varu. Odstavíme, odebereme 1 šálek vody a necháme ve zbylém vývaru marinovat ryby asi 10 minut.

  • 2

    Slitou vodu dáme do kastrůlku, zakryjeme poklicí a vaříme při vysoké teplotě 5 minut, dokud se polovina neodpaří. Přidáme ocet a vaříme další minutu. Snížíme teplotu, vmícháme máslo a necháme jej rozpustit. Přidáme kapary, osolíme, opepříme.

  • 3

    Na pánvi oblanšírujeme pórek a bílé zelí, nakrájené na proužky. Rybí filety vyjmeme z vývaru, vše naservírujeme na ohřáté talíře a zalijeme máslovou omáčkou.

Komentáře k receptu