Jehněčí s mátou a šafránovou kaší

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Brambory
  • 5 g Sůl
  • 800 g Jehněčí kotlety
  • 10 g Máta
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín drcený
  • 1 špetka Šafrán
  • 2 dl Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 603 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 623 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 152 mg
  • Draslík 1458.4 mg
  • Vláknina 10051.6 mg
  • Vitamín A 10051.6 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 60.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve velkém hrnci uvaříme brambory v osolené vodě doměkka, asi 15 minut. Mezitím připravíme mátové máslo- smícháme polovinu másla, nasekanou mátu, kmín, trochu pepře a dáme do chladničky. Do menšího kastrůlku nalijeme smetanu a přidáme šafrán, prohřejeme a odstavíme.

  • 2

    Rozpálíme gril,jehněčí steaky okořeníme, osolíme a opékáme po obou stranách asi 5 minut. Poté přendáme na plochou mísu, zakryjeme folií a necháme 5 minut chladnout. Mezitím slijeme brambory, přidáme zbylé máslo se šafránovou smetanou a rozmačkáme na kaši. Osolíme.

  • 3

    Jehněčí vrátíme na gril, poklademe plátky ztuhlého mátového másla a pečeme, dokud se máslo nerozpustí. Ozdobíme lístky máty a podáváme s kaší.

Komentáře k receptu