Jehněčí s mátou a šafránovou kaší
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 603 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 35 g
- Sodík 623 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 152 mg
- Draslík 1458.4 mg
- Vláknina 10051.6 mg
- Vitamín A 10051.6 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 60.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve velkém hrnci uvaříme brambory v osolené vodě doměkka, asi 15 minut. Mezitím připravíme mátové máslo- smícháme polovinu másla, nasekanou mátu, kmín, trochu pepře a dáme do chladničky. Do menšího kastrůlku nalijeme smetanu a přidáme šafrán, prohřejeme a odstavíme.
-
2
Rozpálíme gril,jehněčí steaky okořeníme, osolíme a opékáme po obou stranách asi 5 minut. Poté přendáme na plochou mísu, zakryjeme folií a necháme 5 minut chladnout. Mezitím slijeme brambory, přidáme zbylé máslo se šafránovou smetanou a rozmačkáme na kaši. Osolíme.
-
3
Jehněčí vrátíme na gril, poklademe plátky ztuhlého mátového másla a pečeme, dokud se máslo nerozpustí. Ozdobíme lístky máty a podáváme s kaší.