Avokádo s garnáty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 565 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 49 g
- Sodík 323 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 171.8 mg
- Draslík 700.3 mg
- Vláknina 15172.5 mg
- Vitamín A 15172.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.6 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plátky želatiny dáme do misky, zalijeme dostatečným množstvím vody a necháme nabobtnat. Rozkrojíme avokáda, vyjmeme pecky a lžicí vyberte dužinu. Do misky vymačkáme citronovou šťávu, omyjte petrželku, osušíme ji a nasekáme.
-
2
Avokádovou dužinu dáme do mixéru, přidáme lžíci citronové šťávy, petrželku, po špetce soli a pepře a rozmixujte vše na hladkou hmotu. Zkontrolujeme, zda je jí 0,5 litru, případný přebytek dáme stranou.
-
3
Postavíme na sporák pánev a rozehřejeme v ní na lžíci vody želatinu. Přidáme směs s avokádem a vařečkou rychle mícháme. Nakonec přimícháme částečně ušlehanou smetanu. Směs nalijeme do bábovkové formy a nejméně na 2 hodiny dáme do ledničky.
-
4
Mezitím oloupáme ocásky garnáty. V misce smícháme zbylou citronovou šťávu s pepřem a solí, postupně přiléváme olej a vidličkou šleháme, dokud nezískáme hladkou omáčku. Tu nalijte na garnáty a vše jemně promícháme.
-
5
Před podáváním vytáhneme avokádový krém z ledničky, ponoříme formu na okamžik do horké vody a vyklopíme její obsah na servírovací mísu. Prázdný střed vyplníme předem připravenymi garnáty a hotový
-
6
předkrm podáváme.