Avokádo s garnáty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Garnát obecný
  • 400 g Avokádo
  • 50 g Petržel - nať
  • 10 g Želatina
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 50 ml Olej olivový
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 565 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 323 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 171.8 mg
  • Draslík 700.3 mg
  • Vláknina 15172.5 mg
  • Vitamín A 15172.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.6 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky želatiny dáme do misky, zalijeme dostatečným množstvím vody a necháme nabobtnat. Rozkrojíme avokáda, vyjmeme pecky a lžicí vyberte dužinu. Do misky vymačkáme citronovou šťávu, omyjte petrželku, osušíme ji a nasekáme.

  • 2

    Avokádovou dužinu dáme do mixéru, přidáme lžíci citronové šťávy, petrželku, po špetce soli a pepře a rozmixujte vše na hladkou hmotu. Zkontrolujeme, zda je jí 0,5 litru, případný přebytek dáme stranou.

  • 3

    Postavíme na sporák pánev a rozehřejeme v ní na lžíci vody želatinu. Přidáme směs s avokádem a vařečkou rychle mícháme. Nakonec přimícháme částečně ušlehanou smetanu. Směs nalijeme do bábovkové formy a nejméně na 2 hodiny dáme do ledničky.

  • 4

    Mezitím oloupáme ocásky garnáty. V misce smícháme zbylou citronovou šťávu s pepřem a solí, postupně přiléváme olej a vidličkou šleháme, dokud nezískáme hladkou omáčku. Tu nalijte na garnáty a vše jemně promícháme.

  • 5

    Před podáváním vytáhneme avokádový krém z ledničky, ponoříme formu na okamžik do horké vody a vyklopíme její obsah na servírovací mísu. Prázdný střed vyplníme předem připravenymi garnáty a hotový

  • 6

    předkrm podáváme.

Komentáře k receptu